Dagen efter kaosnatten

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Under onsdagens avsnitt får vi se efterspelet efter festnatten där det spårade ur och slutade med ett pekande finger mot deltagarna.

Dagen efter var en ångestfull dag för några av deltagarna. Det small till mellan Patrik och Jasmine under natten till tisdagen.  Patrik kände för att vara vaken medan Jasmine ville sova strax efter 04:00, de började skrika på varandra och Jasmine skrek ”Fuck you” till Patrik som skrek tillbaka ”Spelet har börjat! Spelet har börjat”, till slut fick Alex med flera komma in för att avstyra.

Under tisdagsmorgonen talade tystnaden för sig själv vid frukosten. Daniel som tycks ta rollen som ”problemlösaren” pratade om vad som hände under festen och att gänget efter lunch borde ha ett husmöte för att reda ut allt.

Under festnatten gapade och skrek Mergim för att han inte kände att han fick sova, Patrik sa att han skulle våldta Martin,, Amilia och Lennie pussades och såg helt klart ut att ha det mysigt ihop,

Big Brother var tydlig mot deltagarna om att deras beteende under festnatten var totalt oacceptabelt, något som fick deltagarna att tänka till en extra gång och be om ursäkt till varandra. Bland annat bad Patrik om ursäkt till Martin och Jasmine. 

Daniel mår dåligt över att tvingas bli fastkedjad. Foto:TV4
Daniel mår dåligt över att tvingas bli fastkedjad. Foto:TV4

Sedan tidigare sitter Amilia och Sami fastkedjade och gänget får reda på att de också ska få vara det tills vidare då kedjeveckan inleds.  Någon som inte blir glad över detta är Daniel som i sin kalender avvarar egentid. berättar han om i bikten. Detta verkar ta hårt på honom och han känner sig låg.

Julia däremot tycker tvärtom då hon kedjats ihop med Martin, hon tycker att han är citat ”så snygg” slutcitat och ber Big Brother att ha dem ihopkedjade resten av veckan. Vi får se om storebror har den tanken.

Lagtävling
Rosa laget vs gula laget.
Gula: Julia, Martin, Amilia, Lennie, Antonia och Sami.
Rosa: Patrik, Alec, Mergim, Lisa, Daniel och Jasmine.

Gula laget vinner lagtävlingen. Foto:TV4

Tävlingen går ut på att med hjälp av stuprör rulla en boll från punkt A till B. Flest antal bollar på kortast tid. Det ser ut att vara lite nervöst och det går bättre för det gula laget än för det rosa.

Det slutar med att det gula laget vinner. De sitter säkert en vecka till medan det rosa laget hänger löst. Straffet: alla ska kedjas ihop tillsammans. Just det ja, tillsammans.

Seriösa miner under husmötet, det pratas ut om kaosnatten. Foto:TV4
Seriösa miner under husmötet, det pratas ut om kaosnatten. Foto:TV4

Daniel kallar till husmöte med anledning av föregående natt och upplever att de värsta konflikterna från gårdagen var utagerade och frågar alla om hans känsla stämmer

– Nej, säger Mergim.

Amilia fliker in att hon råkade vara en av dem som missat mycket av natten då hon log och sov (tur är väl det?), men att hon kände som att konflikterna togs in till hennes rum. 

Alex uppmanar gänget att om det är någon som har problem med alkoholen att den ska be om hjälp/stöttning innan bägaren rinner över för att inte samma sak ska upprepa sig.

Daniel sammanfattar vad de kommit överens om:

– Så vi har kommit överens om att vi ska vara hänsynsfulla till varandra, Vi ska tänka efter och hjälpa varandra att inte dricka oss bort om sans och reson och om och när konflikter uppstår så försöker vi sära på folk och lösa det i lugn och ro, inte i affekt. Är vi överens om vad vi kommit överens om?,

Innan läggdags pratar Julia och Jasmine som båda är sugna på Martin. 

– Jag är kär, säger Julia som önskade att hon hade kunnat sova med Martin som minuterna innan fick lägga sig någonannanstans då han kände att han inte hade en sovplats.

– Det är skönt att ha lite att titta på men jag kan typ inte sluta titta och jag vet inte om jag går över gränsen om jag tittar för länge på honom?, Är det okej? Får man göra det?,  undrar Jasmine. 

Det är dags att sova. I det andra sovrummet pågår diskussion om Mergim.

Sami är trött på Mergim. Foto:TV4
Sami är trött på Mergim. Foto:TV4

– Får jag någon form av makt på något sätt kommer jag göra allt för att få ut Mergim, säger Sami. – 

– Det vore glatt om han skulle trilla ut va?, frågar Daniel. 

– Jag tycker att med tanke på hur han betett sig de senaste dagarna så kommer han tappa det mer än så här…, 


Mysigt mellan Amilia och Lennie under festnatten. Foto:TV4:

Sami är trött på Mergim. Foto:TV4

Stängt för kommentering.

Den svenska dokusåpan

Sveriges Television har släppt en dokumentärserie om den svenska dokusåpan, ett av avsnitten handlar om Big Brother Sverige. I dokumentärserien, som handlar om när den

Read More »